Mooi op tijd voor de Kerstvakantie kunnen de Star Wars-fans zich verheugen op een mooi cadeautje uit Hollywood: een nieuwe episode van de ruimteopera. Met ‘Star Wars: The Last Jedi’ is het achtste deel in de reeks nu in de bioscoop.

De laatste Jedi? Dat klinkt als de laatste der Mohikanen. En daadwerkelijk weert zich een klein vendel verspreide rechtvaardigen vertwijfeld tegen de in het heelal opstomende donkere macht.

Alle hoop is gevestigd op oude bekenden uit de films uit de jaren ’70 en ’80: De op een eiland als kluizenaar levende Luke Skywalker (Mark Hamill) en prinses Leia (de vorig jaar op 60-jarige leeftijd overleden Carrie Fisher) vieren groots hun comeback.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!


Regisseur en scenarist Rian Johnson zet zijn kaarten op een onopgesmukte achtervolgingsjacht van de Jedi-rebellen. Hij remt de actie kundig af, waarbij de dosis sentimentaliteit echter wat te scheutig is. De Star Wars-magie gaat zo een beetje verloren.

Steun Novini!

Doe een donatie aan Novini en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken!

Doneer nu!

 

Over de auteur

Wolter Berends studeerde Duitse Taal en Letterkunde en Geschiedenis van Midden- en Oost-Europa in Utrecht en Berlijn en woont en werkt in Duitsland.