Novini attendeert de lezer graag op een belangrijk boek dat binnenkort verschijnt. Het zal niet verbazen dat het daarbij om een boek over geopolitiek gaat: Permafrost, van Tom Zwitser. Op Novini besteden we ook geregeld aandacht aan de geopolitieke aspecten van ontwikkelingen in politiek, economie en de internationale betrekkingen.

Wie die ontwikkelingen een beetje volgt, zal zich niet aan de indruk kunnen onttrekken dat er (opnieuw) een Koude Oorlog gaande is tussen het Westen, Amerika en co., en Rusland. Die Koude Oorlog vindt echter niet opnieuw plaats, maar nog steeds, stelt Zwitser en onderbouwt dat zeer uitgebreid en overtuigend. Hij plaatst het begin van de Koude Oorlog dan ook niet na het einde van Tweede Wereldoorlog, maar al veel eerder. En het Russische vijandbeeld is zelfs nog ouder.

Die Koude Oorlog heeft geopolitieke redenen en wordt onder andere geopolitiek gespeeld. Maar dat is niet het hele verhaal. Dit is onderdeel van een grotere metapolitieke Koude Oorlog. Cultureel en filosofisch is er ook het nodige aan de hand. Zwitser weet dit op verrassende wijze in één groot verband met elkaar te brengen in zijn boek dat binnenkort verschijnt: Permafrost.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!


Presentatie

Dinsdag 23 mei aanstaande wordt het gepresenteerd in Groningen, aan de Radesingel 4, op enkele minuten lopen van het Hoofdstation, aanvang 19:30 uur. Er is een paneldiscussie waaraan ook ondergetekende deel zal nemen. En er is natuurlijk gelegenheid om een exemplaar van het boek te bemachtigen. Belangstellenden zijn van harte welkom, warm aanbevolen!

Meer informatie over het boek en aanbevelingen van grootheden als Martin van Creveld, Jeroen Buve, Hans Andriessen en David Engels zijn te vinden op de website van Uitgeverij De Blauwe Tijger.

Steun Novini!

Doe een donatie aan Novini en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken!

Doneer nu!

 

Over de auteur

Jonathan van Tongeren

Jonathan van Tongeren studeerde Internationale Betrekkingen en Slavistiek, was van 2006-2010 secretaris-generaal van het European Christian Political Youth Network (ECPYN) en is eindredacteur van Novini. Verder is hij redacteur bij uitgeverij De Blauwe Tijger.