Stuur een artikel of brief in bij de Opinie sectie van Novini

Novini verwelkomt ingezonden brieven en artikelen voor publicatie in de opinie sectie. Artikelen mogen gaan over elk onderwerp. Een ingezonden brief bevat bij voorkeur zo’n 300 – 500 woorden. Een opinie artikel 650 – 800 woorden. We lezen alle inzendingen zo snel mogelijk na ontvangst, en nemen daarna contact met u op waarbij we laten weten of het artikel al dan niet wordt gepubliceerd.

Wij publiceren bij voorkeur unieke content. In alle gevallen vragen we u om ons te informeren of en waar het artikel eerder is gepubliceerd.

Voeg bij het indienen van een artikel altijd contactinformatie toe en een korte beschrijving van wie u bent. U kunt uw inzending doen via onderstaand formulier of mailen naar redactie@novini.nl

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!


Zodra wij het ​​artikel ontvangen, sturen wij u een automatisch antwoord. Als een artikel wordt geplaatst stellen wij u daarvan op de hoogte. Wellicht vragen we om aanvullende informatie. De redactie kan wanneer dat nodig is het artikel bewerken, voor wat betreft lengte, duidelijkheid en consestentie van stijl. Tevens kan het zijn dat we de titel herschrijven. Wanneer inhoudelijke wijzigingen gewenst zijn nemen we hiervoor contact met u op.

Tips voor het schrijven van een opinie artikel:

• Streef naar ongeveer 750 woorden, maar rek het niet uit. Wanneer 400 genoeg is, prima; wanneer er absoluut 1000 woorden nodig zijn, is dat ook goed. Het gaat om de boodschap.

• Open met een duidelijk gevoel voor ogen van wat je aan het schrijven bent over en waarom de lezer dit artikel MOET lezen, kom vervolgens met steekhoudende argumenten die leiden tot een duidelijke conclusie. Veel artikelen hebben een geweldige omschrijving van het probleem, maar sluiten af met “het is hoog tijd dat iemand iets doet”. Geef ons een toekomstgerichte en originele oplossing.

• Dat gezegd hebbende, er is geen vaste formule. We houden van stilistische innovatie.

• Wacht niet te lang met schrijven. Nieuws wordt snel oud.

• Vergeet niet dat we een internationaal medium zijn. Problemen met de plaatselijke vuilnisophaaldienst zijn alleen interessant voor onze lezers als ze een meer universeel probleem weerspiegelen.

• Zorgvuldig gekozen, concrete voorbeelden en anekdotes brengen een probleem in leven voor de lezer. Probeer niet te veel gedachten te verpakken in uw essay. Een grondig betoogde punt is meestal voldoende.

• Vermijd formele taal, rechtvaardig sentiment en bureaucratische of denktank jargon. Je schrijft voor de algemene lezer, die niet het verschil tussen Unmic, KFOR en Doha kennen.

• Wees gepassioneerd, met alle middelen, maar spaar ons uw kroegverhalen.

• Vermijd cliches.

Insturen opinie en brieven

Steun Novini!

Doe een donatie aan Novini en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken!

Doneer nu!