De Franse president Emmanuel Macron glijdt verder af in de populariteitswaarden. Volgens een peiling in opdracht van het tijdschrift Paris Match kan hij nog slechts op de instemming van 33 procent van de Fransen rekenen, acht procentpunten minder dan een maand eerder.

Inmiddels heeft zelfs zijn ongeliefde Socialistische voorganger François Hollande hem ingehaald met 36 procent. Ook de in financiële affaires verwikkelde centrumrechtse oud-president Nicolas Sarkozy geniet met 39 procent grotere populariteit.

Ségolène  Royal

Alle drie deze heren worden voorbijgestreefd door de oud-minister en onsuccesvolle Socialistische presidentskandidate Ségolène Royal. Zij kan bij 47 procent van de Fransen op sympathie rekenen. Royal denkt intussen tot januari na over de vraag of ze een centrumlinkse lijst voor het Europees Parlement wil gaan leiden. De in ecologische kringen goed bekend staande Socialiste zou met zo’n lijst sociaaldemocraten en Groenen een alternatief willen bieden voor het links-liberale blok van Macron enerzijds en het radicaal-linkse blok van Jean-Luc Mélenchon anderzijds. Ondertussen overweegt Royal natuurlijk ook een eventuele kandidatuur in de Franse presidentsverkiezingen van 2022.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!


Brandstofprijzen

De Franse regering kampt momenteel met een nationale opstand tegen accijnsverhogingen op de toch al hoge brandstofprijzen. Door het hele land worden demonstraties en blokkades gehouden.

Steun Novini!

Doe een donatie aan Novini en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken!

Doneer nu!

 

Over de auteur

Jonathan van Tongeren

Jonathan van Tongeren studeerde Internationale Betrekkingen en Slavistiek, was van 2006-2010 secretaris-generaal van het European Christian Political Youth Network (ECPYN) en is eindredacteur van Novini. Verder is hij redacteur bij uitgeverij De Blauwe Tijger.